6 porai,
60 ml alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai acto,
po 0,5 šaukštelio smulkiai sukapotų raudonėlių,
druskos ir
maltų juodųjų pipirų,
raudonėlių arba petražolių šakelių patiekalui papuošti.
GAMINIMAS:
Porus perpjaukite išilgai per pusę, palikdami prie šakninės dalies maždaug 5 cm. Paspausdami ištiesinkite lapus, nuplaukite šaltu vandeniu ir sudėkite į didelį puodą. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir troškinkite apie 5 min., kol porai suminkštės.
Vandenį nupilkite. Paruoškite marinatą: sumaišykite aliejų, actą, raudonėlius, cukrų, pipirus ir druską. Porus sudėkite į marinatą ir uždengę indą palaikykite šaldytuve 2 val. Marinato neišpilkite. Įkaitinkite kepintuvą, po grotelėmis padėkite skardą, o ant grotelių sudėkite porus. Kepkite 10 min. 15 cm atstumu nuo ugnies.
Kepdami vieną kartą porus apverskite ir pašlakstykite marinatu. Kai porai apkeps, sudėkite į didelę lėkštę ir užpilkite padažu, susidariusiu skardoje po grotelėmis. Patiekalą galite patiekti ir karštą, ir šaltą. Prieš patiekdami papuoškite raudonėlių arba petražolių šakelėmis.