130 g makaronų (lakštinių),
300 g vištienos krūtinėlės,
3 marinuotų agurkų,
2 obuolių,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
14-18 alyvuogių be kauliukų.
P a d a ž u i:
1 stiklinės grietinės,
1 šaukšto pomidorų padažo (ypač dera aštresnis),
po šaukštelį smulkintų petražolių,
bazilikų ir
peletrūnų,
po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Paruoškite padažą: grietinę sumaišykite su pomidorų padažu, suberkite prieskoninius žalumynus, truputį druskos, pipirų, įpilkite šaukštą agurkų marinato ir viską gerai išplakite.
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir atvėsinkite. Nuplautą, nusausintą ir siauromis juostelėmis supjaustytą mėsą iškepkite aliejuje, po to pabarstykite trupučiu druskos, pipirų. Nuluptus agurkus ir obuolius supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su makaronais ir kepta kiauliena.
Salotas užpilkite paruoštu padažu, viską išmaišykite ir maždaug 30 min. palaikykite šaldytuve. Prieš patiekdami apdėliokite alyvuogėmis ir žalumynais.