5 kg avies koja be kaulo,
5 grūstos česnako skiltelės,
3 šaukštai maltų kalendrų,
3 šaukštai kmynų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 šaukštai skysto medaus,
2 šaukštai mėtų padažo,
salotų,
5 šaukštai sezamų pastos,
4 šaukštai natūralaus jogurto,
1 citrinos sulčių,
1 apelsino sulčių.
GAMINIMAS:
Dideliame dubenyje sumaišome česnaką, kalendras, kmynus ir alyvų aliejų.
Mišiniu ištepame avieną ir marinuojame apie 40 minučių.
Mėsą kepame grilyje 30 minučių vartydami.
Išmaišome medų ir mėtų padažą. Mišiniu ištepame avieną prieš 10 minučių iki kepimo pabaigos. Išėmę iš grilio, mėsą suvyniojame į foliją ir paliekame 10 minučių pastovėti.
Išmaišome visus padažo komponentus. Avieną supjaustome. Tiekiame su salotomis ir padažu.