200 g įvairių salotų,
saujelės pipirnių,
12 putpelių kiaušinių,
200 g mocarelos su bazilikais,
6 plonų griežinėlių šaltai rūkyto kumpio,
druskos,
pipirų,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštelių garstyčių,
3 šaukštų obuolių acto.
GAMINIMAS:
Salotas padalykite į šešias dalis ir sudėkite ant drėgno rankšluoščio. Putpelių kiaušinius dėkite į verdantį vandenį ir virkite 3 min. Išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Sūrį padalykite į šešis gabalėlius. Kumpio griežinėlius ištieskite ant lentelės, ant kiekvieno dėkite po gabalėlį sūrio, pabarstykite druska, pipirais, aptepkite aliejumi.
Ant sūrio uždėkite po saujelę salotų. Kumpį suvyniokite taip, kad salotos liktų kyšoti. Garstyčias sumaišykite su actu, žiupsneliu druskos ir pipirais. Salotų ir kumpio "puokšteles" sudėkite į lėkštę, pašlakstykite padažu. Šalia kiekvienos padėkite po du perpjautus kiaušinius.