(20 vienetų)
300 g varškės,
100 g cukraus,
150 g sviesto,
2 stiklinių miltų,
1 kiaušinio,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
įdarui-kriaušės arba obuolio,
1 kiaušinio patepimui,
cukraus pabarstymui.
GAMINIMAS:
Į išlydytą sviestą dėkite varškę, berkite cukrų ir gerai išmaišykite. Tada įmuškite kiaušinį, įberkite kepimo miltelius ir druskos. Suberkite miltus. Išminkykite tešlą, ją iškočiokite, išpjaukite apskritimus. Apskritimų paviršių patepkite kiaušinio plakiniu.
Į vidurį dėkite gabaliuką kriaušės arba obuolio, apibarstykite cukrumi ir gerai sulipinkite kraštus, kad neištekėtų sultys. Dėkite sausainius į riebalais pateptą skardą ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę. Kepkite 20-30 minučių.