(6 porcijos)
Didelės gūžės žiedinio kopūsto,
2-3 baklažanų,
1 pomidoro,
1 nedidelės paprikos,
1 svogūno,
200 g mocarelos sūrio,
100-150 g fetos sūrio,
30-40 g parmezano sūrio,
8 juostelių šaltai rūkytos šoninės,
5-6 šaukštų pomidorų padažo,
1 skiltelės česnako,
petražolių,
2 šaukštų aliejaus,
3-4 šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių,
prieskonių (pipirų, garstyčių sėklų, maltos paprikos, kmynų, laurų lapelių) pagal skonį.
GAMINIMAS:
Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais, 5 min. apvirkite pasūdytame vandenyje su prieskoniais. Baklažanus nulupkite, supjaustykite išilgai 0,5-0,7 cm juostomis, aptepkite aliejumi ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintoje keptuvėje, kad susidarytų rausva plutelė. Į riebalais pateptą kepimo formą dėkite sluoksnį baklažanų.
Fetos sūrį sumaigykite šakute, įdėkite kapotų petražolių ir skiltelę česnako. Gerai išmaišykite ir dėkite ant baklažanų. Atvėsusius žiedinius kopūstus apibarstykite džiūvėsėliais, išmaišykite. Dėkite sluoksnį kopūstų ant fetos sūrio. Pomidorą supjaustykite kubeliais, dėkite ant kopūstų ir užtepkite pomidorų padažo.
Mocarelą supjaustykite 0,2-0,3 cm storio griežinėliais. Papriką ir svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais. Ant pomidorų padažo išdėliokite mocarelą, tada papriką su svogūnais. Ant viršaus išdėliokite šoninės juostas. Pašaukite apkepą į 220 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 45 min. Tada apkepą apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu ir kepkite dar 7 min.