(6 porcijos)
400 g miltų,
200 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais,
2 kiaušinių,
2 šaukštų vandens,
8 pomidorų puselių,
bazilikų,
petražolių,
3 skiltelių česnako,
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus,
druskos,
pipirų.
Į d a r u i:
250 g rikotos sūrio,
2 kiaušinių,
125 ml grietinėlės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Tešla: sumaišykite miltus, kiaušinius, sviestą ir druską iki vienalytės masės. Jei tešla per sausa, įpilkite 2 šaukštus vandens. Dėkite tešlą į kepimo formą, padarykite kraštelį. Tešlą subadykite šakute. Užklokite kepimo popieriumi, įberkite sausų pupelių ar žirnių ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę.
Kepkite 15-20 min. (tešla bus tik pusiau iškepusi). Iš pomidorų puselių išimkite minkštimą. Kapotus žalumynus sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir pripildykite pomidorų puseles. Įdarui skirtus produktus išmaišykite iki vienalytės masės.
Apkepą apliekite paruoštu įdaru, ant viršaus išdėliokite pomidorų puseles. Pašaukite atgal į orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.