1 kg vištų sparnelių,
4 šaukštai sojų padažo,
šaukštas medaus,
2 cm imbiero šaknies,
2 šaukštai augalinio aliejaus,
3 česnako skiltelės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
žiupsnelis džiovintų bazilikų.
GAMINIMAS:
Vištų sparnelius padalinkite į dvi dalis. Sumaišykite visas marinato sudedamąsias dalis, užpilkite juo sparnelius ir pastatykite į šaldytuvą mažiausiai trims valandoms (galite ir visai nakčiai). Išdėliokite sparnelius ant skardos ir pašaukite 30-40 minučių į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Kepimo metu 2 kartus juos apliekite likusiu marinatu. Patiekite su česnakiniu padažu: vienodomis porcijomis sumaišykite grietinės, majonezo, įdėkite spausto česnako skiltelę ir žalumynų, kuriuos mėgstate.