8 virtų bulvių,
1 kiaušinio,
4 šaukštų miltų,
1-2 karštai rūkytų žuvų,
1 svogūno,
trupučio pipirų,
krapų,
druskos,
džiūvėsėlių blynams apvolioti,
aliejaus kepti.
P a d a ž u i:
4 kietai virtų kiaušinių,
50 g sviesto,
1 svogūno,
4 šaukštų grietinės,
pipirų,
trupučio krapų,
1 stiklinės sultinio,
druskos.
GAMINIMAS:
Virtas bulves sugrūskite. Kai košė truputį atvės, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pabarstykite pipirų, druskos, krapų. Gerai išmaišykite. Jeigu masė labai lips prie rankų, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Įdaras: išrinkite žuvų kaulus, žuvį susmulkinkite. Pakepinkite susmulkintą svogūną ir sumaišykite su žuvimi.
Šlapiomis rankomis formuokite bulvių blynelius, į vidų dėkite žuvų įdaro. Apvoliokite džiūvėsėliuose ir iškepkite įkaitusiame aliejuje. Padažas: susmulkintą svogūną apkepinkite svieste, suberkite susmulkintus kiaušinius, sukrėskite grietinę, supilkite sultinį, paskaninkite prieskoniais, dar truputį pakaitinkite. Blynus patiekite su padažu.