Kelių šakelių šviežių raudonėlių,
6 nedidelių pomidorų,
druskos,
baltųjų pipirų,
6 kiaušinių,
šviežių gražgarsčių,
lapinių burokėlių ar kitų mėgstamų žalumynų,
2 šaukštų citrinų sulčių,
1 šaukštelio alyvuogių aliejaus,
cukraus.
GAMINIMAS:
Raudonėlius smulkiai supjaustykite. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, išskobkite, vidų pabarstykite druska, baltaisiais pipirais ir smulkintais raudonėliais. Palikite pastovėti. Į kiekvieną pomidorą įmuškite po kiaušinį. Pabarstykite druska, pipirais ir atsargiai suvyniokite į folijos lakštą.
Dėkite į skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min. Žalumynus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Citrinų sultis, alyvuogių aliejų, po žiupsnelį druskos ir cukraus išsukite dubenyje. Sudėkite salotas ir rankomis pamaišykite. Iškeptus pomidorus išimkite iš folijos ir patiekite su salotomis.