(3 porcijos)
450 g kalakuto krūtinėlės,
1 obuolio (160 g),
1 svogūno (apie 160 g),
druskos,
prieskonių.
Į d a r u i:
100 g pievagrybių,
200 g kietojo sūrio "Džiugas".
S a l o t o m s:
šviežių kopūstų,
krapų,
acto,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Obuolį nulupkite, perpjovę išimkite sėklalizdžius, minkštimą supjaustykite. Nuluptą svogūną supjaustykite. Elektriniu smulkintuvu smulkinkite kalakutienos filė, obuolį ir svogūną. Įberkite druskos, prieskonių, faršą kruopščiai išmaišykite. Grybus supjaustykite, sūrį stambiai sutarkuokite.
Paruoštą faršą dėkite ant marlės, padarykite stačiakampio formos. Ant viršaus dėkite paruoštą įdarą, standžiai marlės pagalba susukite vyniotinį, apriškite siūlu. Dėkite vyniotinį į verdantį vandenį ir virkite 30 min. Paruoštą vyniotinį galite patiekite šiltą ir šaltą.
Salotos: kopūstą supjaustykite plonais šiaudeliais, įdėkite smulkintų krapų, sumaišykite su acto ir aliejaus plakiniu.