450 g bemielės sluoksniuotos tešlos.
Į d a r u i:
300 g pievagrybių,
7 kiaušinių,
1 svogūno,
1 šaukšto sviesto,
2-3 šaukštų daržovių sultinio,
2 šaukštų miltų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Šešis kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite, nulupkite. Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite riekelėmis. Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite. Prikaistuvyje išlydykite sviestą, sukrėskite pievagrybius, svogūną ir kepkite, kol svogūnas pagels. Suberkite miltus, išmaišykite.
Supilkite daržovių sultinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar patroškinkite 1-2 min. Palikite atvėsti. Tešlą ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite, išpjaukite šešis 8 cm ir šešis 10 cm skersmens skritulius. Likusią tešlą vingiuotu peiliu supjaustykite plonomis juostelėmis. Ant mažesniųjų skritulių uždėkite po šaukštą pievagrybių su svogūnais.
Ant viršaus išdėliokite kiaušinius. Įdarą uždenkite didesniais skrituliais, užspauskite kraštus. Pyragėlius papuoškite tešlos juostelėmis, tada aptepkite kiaušinio plakiniu. Sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.