(6 porcijos)
1 kg jautienos faršo,
2 skiltelių česnako,
0,5 šaukštelio kmynų,
150 g fetos sūrio,
100 g saulėje džiovintų pomidorų,
druskos,
pipirų,
1 kiaušinio,
150 g maltų džiūvėsėlių,
2 šaukštų aliejaus,
virtų ryžių ir
salotų garnyrui.
GAMINIMAS:
Jautienos faršą sumaišykite su smulkintu česnaku, kmynais, šaukšteliu druskos, pipirais, kiaušiniu, maltais džiūvėsėliais. Rankomis gerai išminkykite mėsą ir bent pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Nedidelę kepimo skardą ištepkite šaukštu aliejaus ir sudėkite pusę paruošto faršo.
Ant jo dėkite gabaliukais smulkintą fetos sūrį ir perpus perpjautus pomidorus. Ant sūrio su pomidorais dėkite likusį faršą, paviršių gražiai išlyginkite, aptepkite likusiu šaukštu aliejaus. Pašaukite kepsnį į 180 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite apie 1-1,5 val. Patiekite su virtais ryžiais ir salotomis.