2 apelsinų sulčių,
smulkiai tarkuotos 1 apelsino žievelės,
3 šaukštų sojų padažo,
12 supjaustytų bazilikų lapelių,
15 smulkintų laiškinių česnakų,
3 cm tarkuoto imbiero,
2 skiltelių česnako,
1 šaukštelio kalendrų sėklų,
400 ml natūralaus jogurto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos,
šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Supilkite sultis, suberkite žieveles į didesnį dubenį, kad tilptų mėsa. Sumaišykite sojų padažą, bazilikus, laiškinius česnakus ir imbierą. Sugrūskite kalendros sėklas, sutraiškykite česnaką ir viską sudėkite į dubenį.
Supilkite jogurtą ir aliejų. Išmaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų. Į marinatą dėkite mėsą. Ją pavartykite, kad lygiai pasidengtų. Uždenkite plėvele ir marinuokite bent valandą. Šis marinatas labai tinka kiaulienai, o kepdamas orkaitėje su mėsa jis virsta padažu. Skoniu nenusivilsite ir tokiame marinate palaikę vištienos šlauneles ar visą viščiuką.