1 mažos cukinijos,
100 g virto kumpio,
1 šaukšto smulkintų bazilikų,
2 šaukštų sviesto,
200 g miltų,
200 ml pieno,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
125 g varškės (20 proc.),
pagal skonį druskos,
pipirų,
malto muskato riešuto,
4 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Cukinijas nuplaukite, supjaustykite plonais griežinėliais, trumpai pakepinkite aliejuje, dėkite ant virtuvinės servetėlės ir nusausinkite. Iš pieno, varškės, lydyto sviesto, miltų ir kepimo miltelių įmaišykite blynų tešlą. Ją pagardinkite druska, pipirais, muskato riešuto milteliais ir palaikykite apie 10 min.
Kumpį supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite blynų tešlos, ant viršaus dėkite po 4 cukinijos griežinėlius, suberkite kumpio kubelius ir pabarstykite smulkintų bazilikų lapelių. Blynus kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Juos laikykite šiltoje orkaitėje iki 50 laipsnių temperatūros, kol reikės patiekti.