(4 porcijos)
T e š l a i:
3 stiklinių kefyro,
2 kiaušinių,
0,5 šaukštelio sodos,
0,5 šaukštelio druskos,
4 šaukštų krakmolo,
8 šaukštų miltų,
0,5 stiklinės cukraus,
50 g sviesto,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Į d a r o:
300 g pertrintos per sietelį varškės,
2 šaukštų grietinės,
1 šaukšto cukraus,
100 g šokolado drožlių.
GAMINIMAS:
Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi. Į kefyrą įmaišykite sodą ir porą minučių palaikykite šiltoje vietoje. Į trynių mišinį įmaišykite krakmolą, miltus, kefyrą, viską gerai išmaišykite, kad tešla būtų vienalytė.
Pabaigoje į tešlą įmaišykite iki putų išplaktus baltymus (plakite su žiupsneliu druskos), aliejų. Iš paruoštos tešlos įkaitintoje ir riebalais išteptoje keptuvėje kepkite lietinius blynelius. Kiekvieną blynelį patepkite minkštu sviestu. Įdaras: iš varškės, cukraus ir grietinės.
Blynelius įdarykite varškės mase, suvyniokite, apibarstykite šokolado drožlėmis ir patiekite. Prieš patiekdami švelnius lietinius su varškės įdaru galite paskrudinti svieste ir tik tada apibarstykite šokoladu.