(2 porcijos)
1 kiaušinio,
30 g šviežių špinatų lapelių (gali būti ir daugiau),
80 g minkšto fermentinio sūrio,
1,5 šaukšto grietinės,
po žiupsnelį druskos,
grūstų pipirų mišinio,
riebalų kepti.
GAMINIMAS:
Sumaišykite stambiai sutarkuotą sūrį, nuplautus, gerai nupurtytus ir supjaustytus špinatus ir grietinę. Jei pagal skonį trūksta druskos, mišinį pasūdykite. Kiaušinį išplakite su žiupsneliu druskos, pipirų ir iš abiejų pusių iškepkite nedidelį kiaušininį blynelį.
Ant jo dėkite ankščiau pasiruoštą įdarą ir suvyniokite ritinėlį. Jį padėkite siūle žemyn, ant kepimo skardos ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepkite maždaug 10 min., kol išsilydys sūris. Išimkite ir patiekite.