(6 porcijos)
L i e t i n i a m s:
2 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
1 šaukšto cukraus,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
1/4 šaukštelio kepimo miltelių,
300 ml pieno,
200 ml vandens,
200-300 g miltų,
4 šaukštų aliejaus kepti.
Į d a r u i:
300-400 g minkšto sūrio (tinkamiausias-maskarponės),
5 bananų,
200 g šokolado.
GAMINIMAS:
Išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, vis dar plakdami suberkite cukrų, vanilinį cukrų. Palaipsniui, nenustodami plakti, supilkite pieną ir vandenį, suberkite miltus ir išmaišykite. Tešla turi būti skystokos grietinės tirštumo.
Iškepkite visus lietinius. Prieš kiekvieną tešlos liejumą į įkaitintą keptuvę, jos dugną ištepkite riebalais. Iškepusius lietinius dėkite ant popierinių servetėlių, kad susigertų riebalų perteklius. Nuluptus bananus sutrinkite į tyrę.
Kiekvieną lietinį patepkite bananų tyre, po to sūriu, pašlakstykite karšto vandens vonelėje ištirpintu šokoladu ir suvyniokite. Blynelius apkepkite iš abiejų pusių, viršų patepkite sūrio likučiais, dryželiais pašlakstykite skystoką šokoladą.
Į lietinių tešlą galite įmaišyti 1-2 šaukštus kakavos miltelių, tuomet lietiniai bus šviesiai rudi, o jų ir įdaro skonis taip pat gerai derės kaip ir šviesiųjų lietinių.