1 stiklinės (250 ml) pieno,
2 kiaušinių,
130 g miltų,
100 g cukraus,
500 g braškių (gali būti ir kitokios uogos ar vaisiai),
3 kiaušinių baltymų,
2 šaukštų sviesto,
1 šaukšto miltinio cukraus.
GAMINIMAS:
Suplakite pieną ir kiaušinius. Nuolat maišydami po truputį berkite miltus ir 1 šaukštą cukraus. Tešlą palaikykite 30 min. Tada įkaitusiame svieste iškepkite 8 blynelius. Braškes arba kitus vaisius supjaustykite stambesniais gabalėliais ir sudėkite ant blynelių.
Blynelius perlenkite pusiau ir sudėkite į kepimo formą. Kiaušinių baltymus išplakite su likusiu cukrumi, sukrėskite į konditerinį maišelį ir užspauskite ant blynelių. Kepimo formą tuoj pat dėkite į 250 laipsnių temperatūros orkaitę ir palaikykite 2-3 min. Patiekdami pabarstykite miltiniu cukrumi ir papuoškite uogomis ar vaisiais.