500 g maltos mėsos,
2 l mėsos sultinio,
3 skiltelės česnako,
2 morkos,
svogūnas,
2-3 bulvės,
150 g perlinių kruopų,
ryšelis kalendrų,
lauro lapas,
augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Iš maltos mėsos, pagardintos druska ir pipirais, drėgnomis rankomis suformuokite rutuliukus, sudėkite juos ant lėkštės ir trumpam pastatykite į šaldytuvą. Bulves supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir morkas susmulkinkite ir apkepkite su aliejumi.
Sultinį užvirkite, į jį sudėkite kukuliukus ir virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies 7 minutes, vis nugriebdami putas. Į sultinį sudėkite supjaustytas bulves ir virkite 10 minučių. Tuomet suverskite apkeptas daržoves, įdėkite lauro lapą. Kruopščiai nuplaukite perlines kruopas, suberkite į sriubą ir virkite dar 10 minučių.
Sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Susmulkinkite česnakus. Nuplaukite, apdžiovinkite ir smulkiai supjaustykite kalendras. Iš sriubos išgriebkite lauro lapą ir suberkite į ją česnakus ir kalendras. Nukelkite puodą nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir leiskite kiek pastovėti. Galite patiekti sriubą su grietine.