Morka,
svogūnas,
2-3 bulvės,
iki 1/2 stiklinės grikių kruopų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aliejaus.
K u k u l i u k a m s:
300-400 g maltos kiaulienos,
jautienos,
vištienos ar maišytos mėsos,
kiaušinis,
svogūnas,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Į mėsą įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, sudėkite labai smulkiai supjaustytą nediduką svogūną, viską kruopščiai išmaišykite ir suformuokite mažus kukuliukus. Kai puode užvirs 1,8 l vandens, pirmiausia į jį sudėkite kukuliukus ir sumažinkite ugnį. Stambiai sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną ir sudėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus.
Daržovėms šiek tiek apkepus, suverskite jas į puodą, kur verda kukuliukai. Suberkite nuplautas grikių kruopas. Beje, grikių dėkite saikingai, nes verdant jų masė padidėja mažiausiai tris kartus, tad jei nesilaikysite proporcijų, galite pagaminti ne sriubą, o antrąjį patiekalą.
Bulves supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą, pagardinkite druska ir pipirais. Kai bulvės išvirs, išjunkite viryklę, puodą uždenkite dangčiu ir palikite kiek pastovėti.