Saldūs arabiški blyneliai su vaniliniu pudingu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Saldūs arabiški blyneliai su vaniliniu pudingu


INGREDIENTAI:

T e š l a i:
3 stiklinių manų kruopų,
1 stiklinės miltų,
3 ir 1/2 stiklinės šilto vandens,
10-15 g sausų mielių,
2 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos.

Į d a r u i:
1 pakelio vanilinio pudingo,
1/2 l pieno,
3 šaukštų cukraus,
100 g sviesto,
1 pakelio vanilinio cukraus arba 1/4 arbatinio šaukštelio vanilino,
kokoso drožlių.


GAMINIMAS:

Mieles su cukrumi ištirpinkite pusėje stiklinės šilto vandens ir palaikykite šiltai 15 min., kol suputos. Manų kruopas ir druską sumaišykite su šiltu vandeniu, supilkite ištirpintas mieles, suberkite miltus. Viską gerai sumaišykite ir laikykite 1 valandą šiltoje vietoje-tešla turi pakilti.

Įdaras: pagal receptą, kurį rasite ant pudingo pakelio, paruoškite vanilinį pudingą, atšaldykite. Sumaišykite su sviestu, įdėkite dar vanilino-tam, kad kvapas būtų juntamas stipriau. Pakilusią tešlą gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Į keptuvę storu dugnu įpilkite šiek tiek aliejaus.

Kepkite nedidelius 10 cm skersmens blynelius, apkepdami tik vieną jų pusę. Apačia turi apkepti iki geltonumo, o viršus pasidaryti porėtas. Kai viršus atrodys pakankamai pradžiuvęs, išimkite iš keptuvės ir dėkite ant rankšluoščio-tam, kad nesudrėgtų iš apačios. Blynas turi daug nedidelių skylučių ir yra 3-4 mm storio.

Kepant šiuos blynelius svarbiausia-palaikyti tešlos tirštumą. Jei per skysta, blynelis pernelyg išsiplės ir bus per plonas, per tiršta-blynas bus per storas, lūžinės, tad nepavyks suklijuoti pyragėlių. Iškepkite pirmąjį blyną-jei tešla pasirodys per tiršta, įpilkite porą šaukštų vandens.

Tik iškepę blynus, neskubėkite klijuoti, palaukite apie 20 min. Blynai taps minkštesni ir neskilinės per sulenkimą. Suklijuokite apie trečdalį blynelio lyg klijuotumėte virtinį, įdėkite įdaro, jo viršų apibarstykite kokoso drožlėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668