(8 porcijos)
K r e p š e l i a m s:
400 g kietojo sūrio "Džiugas".
Į d a r u i:
1 nedidelio baklažano,
2 vidutinio dydžio pomidorų,
0,5 jaunos cukinijos,
0,3 saldžiosios paprikos,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
pagal skonį druskos,
maltų pipirų,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Sūrio krepšeliai: smulkia tarka sutarkuokite sūrį, dėkite ant įkaitintos keptuvės kaip blynelius. Kai sūris aptirps ir paskrus krašteliai, kiekvieną sūrio blynelį paimkite pirštais arba šakute ir uždėkite ant apverstos stiklinės išorinės pusės. Palaukite kol krepšelis atvės ir nuimkite.
Tokiu principu padarykite visus sūrio krepšelius, kuriuos galima įdaryti įvairiausiomis salotomis. Daržovių įdaras: susmulkinkite paruoštas daržoves, dėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų-pirma svogūnus, po to-česnakus, paprikas, pomidorus, cukinijas ir baklažanus. Daržovių asorti ištroškinkite, ataušinkite, sudėkite į sūrio krepšelius, pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite.