100 g sūdytų lašišų filė,
1 sunokusio avokado,
1 ilgavaisio agurko,
2 salierų stiebų,
80 g gražgarsčių lapelių,
150 g minkšto varškės sūrio (tinkamiausias-su krapais),
200 ml grietinėlės (22 proc. riebumo),
0,5 citrinos sulčių,
pagal skonį maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Agurką, salierus ir avokado minkštimą supjaustykite smulkiais kubeliais. Gražgarsčių lapelius suplėšykite. Visus paruoštus produktus pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite pipirais ir sumaišykite. Sūrį ir grietinėlę sumalkite virtuviniu kombainu iki vienalytės masės.
Lašišas supjaustykite nedideliais gabalėliais. Į porcijų salotines sluoksniais dėkite daržovių mišinio, sūrio ir grietinėlės mišinio, viršuje-lašišų gabaliukų, pašlakstytų citrinų sultimis. Papuoškite citrinos griežinėliu, gražgarsčių lapeliais ir patiekite.