500 g sluoksniuotos tešlos,
750 g lašišos filė,
mažas svogūnas,
200 g špinatų,
4 šaukštai sviesto,
šaukštas supjaustytų petražolių,
šaukštas susmulkintų čiobrelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Špinatus nuplaukite ir nudžiovinkite. Troškintuve įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir 5 minutes pakepkite svogūnus ant mažos ugnies. Sudėkite špinatus ir 3 minutes patroškinkite, tuomet nukelkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti.
Lašišos filė supjaustykite plonomis juostelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą, suteikdami jai stačiakampio formą. Apibarstykite petražolėmis, čiobreliais, druska ir pipirais. Į tešlos vidurį dėkite špinatų įdarą, ant viršaus-lašišos juosteles.
Viską pagardinkite druska ir pipirais. Suvyniokite tešlą ir užlenkite vyniotinio kraštus. Iš visų pusių aptepkite minkštu sviestu, standžiai susukite į kepimo popierių ir apriškite tinkama virve. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Kepkite 45 minutes.