(12 porcijų)
T e š l a i:
2,5 stiklinės miltų,
250 g sviesto,
1 stiklinės grietinės,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių.
Į d a r u i:
500 g lydytų sūrelių,
3 kiaušinių,
5 skiltelių česnako,
pagal skonį druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Tešla: sumaišykite miltus su minkštu sviestu, grietine, žiupsneliu druskos ir kepimo milteliais. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų. Tešlą padalykite į dvi dalis. Įdaras: sutarkuokite lydytus sūrelius, spaudykle sutraiškykite česnakus, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų ir viską gerai išplakite.
Ištepkite aliejumi kepimo formą, įklokite šiek tiek didesnį (kad būtų krašteliai) tešlos lakštą, suformuotą iš vienos dalies. Į formą dėkite ir tolygiai paskleiskite įdarą. Jį uždenkite antru tešlos lakštu, subadykite šakute, ištepkite kiaušinio plakiniu. Gaminį pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir iįkepkite.