(3 porcijos)
3 didelių pomidorų,
60 g riebaus varškės sūrio,
120 g varškės,
30 g migdolų branduolių,
15 alyvuogių,
1 skiltelės česnako,
pluoštelio petražolių,
po žiupsnelį druskos,
maltų pipirų,
džiovintų raudonėlių,
alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Nupjaukite pomidorų viršūnėles (kaip dangtelius), išskobkite sėklas ir dalį minkštimo. Stambiai sutarkuokite sūrį, sumalkite riešutus, pertrinkite per sietelį varškę, susmulkinkite alyvuoges, petražoles, sutraiškykite ar sukapokite česnako skiltelę ir viską sumaišykite, pridėję druskos, pipirų, raudonėlių.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pomidorus įdarykite sūrio mase, sudėkite į skardą, pašlakstykite aliejumi, uždenkite nupjautomis viršūnėlėmis įdarą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 20 min., patiekite karštus su skrudinta duona.