1/2 stiklinės grikių miltų,
1 stiklinės ir dar
1/2 stiklinės pieno,
1 šaukšto sviesto,
1 kupino šaukšto grietinės,
1 kiaušinio,
1 arbatinio šaukštelio sausų mielių,
1/2 šaukštelio druskos,
1 šaukšto cukraus,
sviesto perlieti iškeptus blynus.
GAMINIMAS:
Suberkite mieles ir cukrų į stiklinę su pašildytu pienu ir palaikykite 3-5 minutes. Kai mielės pakils, jas pamaišykite, kad ištirptų. Įdėkite grietinės, berkite grikių miltus ir gerai sumaišykite (tešla turi būti be gumuliukų). Palaikykite tešlą šiltai 2-3 val.
Į pakilusią tešlą supilkite išlydytą sviestą, įmuškite trynį, suberkite druską. Viską sumaišykite. Įpilkite tiek karšto pieno, kad tešla taptų gana skysta. Kiaušinio baltymą suplakite iki putų, supilkite į tešlą ir atsargiai sumaišykite. Tuojau pat pradėkite kepti. Grikių blynus tinka valgyti su sūriu įdaru. Žinoma, klasikinis variantas-grikių blynai su sviestu.