1 kg obuolių,
3 šaukštai spanguolių sulčių.
GAMINIMAS:
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis. Į puodą storu dugnu supilkite sultis, suberkite supjaustytus obuolius ir uždengę virkite 10-15 minučių, kol suminkštės. Paskui obuolius sutrinkite ir vėl pastatykite puodą (neuždengę) ant mažos ugnies, kad išgaruotų drėgmė. Skardą išklokite kepimo popieriumi, plonu sluoksniu sukrėskite išvirtą masę ir išlyginkite.
Džiovinkite praviroje 100 laipsnių temperatūros orkaitėje 3-4 valandas. Masė paruošta, kai ją liečiant vos juntama drėgmė, tačiau ranka neišsitepa. Tuomet supjaustykite juostelėmis, susukite ir sudėkite į stiklainius (jeigu juostelių viduje masė liko kiek žalia, jas reikia dar šiek tiek padžiovinti).