(4 asmenims)
400 g džiovintų abrikosų,
800 ml vandens,
200 ml sauso baltojo vyno,
350 g rudojo cukraus,
didelės citrinos sulčių ir
tarkuotų žievelių,
pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
kiaušinis.
GAMINIMAS:
Abrikosus susmulkinkite. Sudėjus į sietelį, perliekite verdančiu vandeniu.Dėkite į puodą, užpilkite vandeniu, vynu ir statykite ant ugnies. Kai užvirs, retsykiais pamaišant kaitinkite apie pusvalandį. Nukėlus nuo ugnies, palikite pusdieniui. Puodą su abrikosais vėl statykite ant ugnies.
Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, suberkite tarkuotas žieveles ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė sutirštės. Pravėsusią pertrinkite elektriniu plakikliu. Atšildytą tešlos lakštą įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant viršaus tolygiai paskirstykite džiovintų abrikosų uogienę.
Tešlos lakšto kraštelius patepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Tinka apšlakstyti mėtų likeriu.