(3 asmenims)
3 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės rudojo cukraus,
2 stiklinės šviežių mėtų lapelių,
100 ml žaliųjų obuolių sulčių,
80 ml sauso baltojo vyno.
GAMINIMAS:
Vandenį supilkite į prikaistuvį, suberkite cukrų ir maišant kaitinkite ant vidutinio stiptumo ugnies, kol cukrus ištirps. Nukėlus nuo ugnies, supilkite į gilų dubenį, suberkite mėtas, indą uždenkite ir palikite 20 minučių. Mėtų lapelius kiaurasamčiu išgriebkite iš sirupo.
Supilkite obuolių sultis, vyną, gerai išmaišykite ir 3-4 valandoms kiškite į šaldiklį. Maždaug kas 40 minučių masę pamaišykite mediniu šaukštu. Ištraukus, jeigu masė sušalusi į ledo luitą, patrinkite elektriniu plakikliu iki smulkių kristalų konsistencijos. Trumpai atšaldykite šaldiklyje. Tiekite stiklo taurėse, puoškite šviežiais mėtų lapeliais.