Mėtų šerbetas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Mėtų šerbetas


INGREDIENTAI:

(3 asmenims)
3 stiklinės vandens,
0,5 stiklinės rudojo cukraus,
2 stiklinės šviežių mėtų lapelių,
100 ml žaliųjų obuolių sulčių,
80 ml sauso baltojo vyno.


GAMINIMAS:

Vandenį supilkite į prikaistuvį, suberkite cukrų ir maišant kaitinkite ant vidutinio stiptumo ugnies, kol cukrus ištirps. Nukėlus nuo ugnies, supilkite į gilų dubenį, suberkite mėtas, indą uždenkite ir palikite 20 minučių. Mėtų lapelius kiaurasamčiu išgriebkite iš sirupo.

Supilkite obuolių sultis, vyną, gerai išmaišykite ir 3-4 valandoms kiškite į šaldiklį. Maždaug kas 40 minučių masę pamaišykite mediniu šaukštu. Ištraukus, jeigu masė sušalusi į ledo luitą, patrinkite elektriniu plakikliu iki smulkių kristalų konsistencijos. Trumpai atšaldykite šaldiklyje. Tiekite stiklo taurėse, puoškite šviežiais mėtų lapeliais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668