(2 asmenims)
Po ryšulėlį dviejų rūšių salotų,
2 kietai virti kiaušiniai,
100 g fetos,
ryšulėlis šviežių ridikėlių,
2 žiupsniai ridikėlių daigų,
4 batono riekės.
U ž p i l u i:
greipfrutas,
šaukštas balzaminio acto,
pagal skonį druskos,
cukraus ir
maltų juodųjų pipirų,
4 šaukštai moliūgų sėklų arba žemės riešutų aliejaus.
GAMINIMAS:
Batoną supjaustykite kubeliais ir paskrudinkite sausoje keptuvėje. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite didesniais gabalėliais, nuplautus ir nusausintus ridikėlius-plonais griežinėliais. Ridikėlių daigus nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Į dubenį sudėkite plėšytas salotas. Suberkite ridikėlius, kiaušinius, ridikėlių lapelius.
Paruoškite užpilą: greipfruto sultis sumaišykite su balzaminiu actu. Pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir gerai suplakite konditerine šluotele. Plakant supilkite aliejų. Apliekite salotas ir atsargiai išmaišykite. Ant viršaus sudėkite fetą. Į kiekvieną salotų dubenį įberkite batono gruzdučių.