Pieninis rabarbarų apkepas traškia plutele receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pieninis rabarbarų apkepas traškia plutele


INGREDIENTAI:

250 g rabarbarų,
apelsinas,
4 šaukštai cukraus,
250 ml pieno,
žiupsnelis šafranų,
kiaušinis,
4 kiaušinių tryniai,
3 šaukštai grietinėlės plakti,
4 šaukštai rudojo cukraus.


GAMINIMAS:

Rabarbarus nulupkite, supjaustykite gabaliukais, sudėkite į storasienį puodą, supilkite iš apelsino išspaustas sultis, įberkite 2 šaukštus cukraus, gerai išmaišykite ir ant mažos ugnies kaitinkite 5-7 min. Palikite ataušti. Į kitą puodą supilkite pieną, suberkite likusį cukrų, šafranų miltelius, užvirinkite ir iš karto nukelkite nuo ugnies.

Kiaušinį ir trynius išplakite su grietinėle. Toliau plakant plona srovele supilkite karštą pieną. Rabarbarų masę išdėliokite į 6 nedidelius ugniai atsparius indelius arba sukrėskite į vieną didesnį ugniai atsparaus stiklo indą. Ant viršaus atsargiai uždėkite tirštą kiaušinių ir pieno masę (geriausia dėti šaukštu, nes pilant abu sluoksniai susimaišytų).

Indelius arba vieną indą įstatykite į skardą, ant jos dugno įpilkite verdančio vandens ir 160 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 25 min. (nedidelius indelius) ar 35 min. (didelį indą). Iš orkaitės išimtą desertą palikite ataušti iki kambario temperatūros, paskui mažiausiai 1 val. palaikykite šaldytuve.

Sustingusį kepinį apibarstykite ruduoju cukrumi (po 2 šaukštelius kiekvienai porcijai), įjunkite orkaitės grilio funkciją ir desertą kelias minutes paskrudinkite-kol vukrus išsilydys, bet dar nepradės degti. Šafranus galite pakeisti medetkų žiedlapiais-jie bet kokiam patiekalui suteikia gražią oranžinę spalvą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668