T e š l a i:
200 g šokoladinių sausainių.
K r e m u i:
180 ml pieno,
100 g cukraus,
4 kiaušinių,
125 g karščiojo šokolado,
1 šaukšto želatinos,
500 ml tirštos grietinėlės,
50 ml romo,
2 aitriųjų paprikų,
žiupsnelio kardamono.
P a p u o š t i:
4 šokolade mirkytų aitriųjų paprikų.
GAMINIMAS:
Pieną ant mažos ugnies užvirkite keptuvėje su kardamonu ir paprikomis. Suplakite cukrų, kiaušinius iki balkšvos ir tirštos masės. Iš lėto pilkite pieną į kiaušinių mišinį, nuolat maišykite. Vėl pilkite pieno masę į keptuvę ir užvirinkite.
Pavėsinkite 5 min., paskui sudėkite šokoladą, išbrinkintą želatiną ir maišykite, kol ištirps. Atvėsinkite, sudėkite šokoladinius sausainius į norimą tortinę, apšlakstykite romu. Suplakite grietinėlę iki standžių putų ir supilkite į šokoladinį mišinį.
Suverskite kremą ant sausainių. Atvėsinkite šaldytuve, kol sustings (apie 4 val.). Papuoškite šokolade mirkytomis aitriosiomis paprikomis.