Varškės ir apelsinų desertas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Varškės ir apelsinų desertas


INGREDIENTAI:

250 g varškės (9 proc. riebumo),
200 g jogurto (be priedų),
100 g cukraus,
200 g plakamosios grietinėlės,
50 g vanilinio cukraus,
26 g želatinos,
6 apelsinai.


GAMINIMAS:

Želatiną (12 g) užmerkite į šaltą vandenį ir 40 min. pabrinkinkite. Varškę pertrinkite per sietelį, įpilkite į ją jogurto, suberkite pusę cukraus (25 g), vanilinio cukraus, išmaišykite. Nuo vieno apelsino, iš anksto nuplauto karštu vandeniu, aštriu peiliu nupjaukite šiek tiek žievės, smulkiai ją supjaustykite ir suberkite į varškės masę.

Iš to paties ir dar vieno apelsino išspauskite sultis ir 50 ml įpilkite į varškės masę. Ją išmaišykite ir kuriam laikui palikite, o tuo metu aštriu peiliuku nulupkite keturis apelsinus ir iš kiekvienos skiltelės išpjaukite minkštimą. Per tą laiką išbrinks želatina- ją būtina ištirpinti ant labai mažos ugnies ir palikti atvėsti.

Grietinėlę išplakite iki tirštų putų, sumaišykite su atvėsusia želatina, kruopščiai sudėkite šį mišinį į varškės masę ir išmaišykite. Forma, kurioje stings desertas, turi būti neaukšta, siaura ir ilga, maždaug 26x8 cm. Beje, galite išsisukti tiesiog su nedidelių salotinių rinkiniu. Formą arba formeles sudrėkinkite šaltu vandeniu.

Išklokite maistine polietilenine plėvele ir įpilkite varškės kremo maždaug į trečdalį formos. Varškės sluoksnis turėtų būti maždaug 2-3 cm. Formą įdėkite į šaldytuvą. Likusius 16 g želatinos pamirkykite šaltame vandenyje, kol išbrinks, po to sukrėskite į sietelį leiskite nuvarvėti vandeniui. Taip nuvarvintą želatiną sudėkite į nedidelį kiekį apelsinų sulčių ir ištirpinkite ant mažos ugnies.

Likusias sultis sumaišykite su 25 g vanilinio cukraus, supilkite sultyse ištirpintą želatiną ir gautu mišiniu užpilkite apelsinų minkštimo gabaliukus. Leiskite atvėsti. Kai apelsinų želė įgis reikiamą standumą, trečiam sluoksniui supilkite likusią varškės ir želatinos masę ir paskutinį kartą pastatykite į šaldytuvą.

Kai desertas sustings (tai priklauso nuo formos dydžio), ištraukite jį iš šaldytuvo, apverskite į tinkamą lėkštę, papuoškite apelsinų minkštimo gabalėliais, žievelės drožlėmis, cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668