1/2 šaukšto sviesto,
5-6 stiklinių miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 kiaušinių,
1/2 l kefyro,
200 g svogūnų laiškų,
1 česnako skiltelės,
1 kg bulvių,
po žiupsnelį cukraus ir
druskos,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Nusunkite, sutrinkite į tyrę. Svogūnų laiškus supjaustykite žiedeliais. Pusę svogūnų sumaišykite su karšta bulvių tyre, kitą pusę atidėkite. Paruoštą įdarą atvėsinkite. Tešla: į dubenį supilkite kefyrą, suberkite kepimo miltelius, įberkite cukraus, druskos, išmaišykite.
Įmuškite kiaušinius ir išplakite. Palaipsniui suberkite persijotus miltus, išminkykite minkštą tešlą. Ją padalykite į 30 gabaliukų ir iškočiokite apvalius blynelius. Ant kiekvieno dėkite paruošto įdaro, kraštus sužnybkite, padarykite laivelio formos gaminukus, šiek tiek suplokite.
Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, ant vidutinės ugnies apkepkite pyragėlius, iš vienos pusės uždengtus dangčiu, tada apverskite ir kepkite atidengtus. Iškepusius dėkite ant popierinio rankšluoščio. Likusius svogūnų laiškus apkepkite su sviestu ir užberkite ant pyragėlių.