I t e š l a i:
1,2 kg obuolių,
6 kiaušinių,
1 pakelio vanilinio cukraus,
150 g miltų,
50 g kukurūzų krakmolo,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
200 g sviesto.
II t e š l a i:
900 ml pieno,
150 g cukraus,
200 g sviesto,
2 pakelių vanilės skonio pudingo mišinio.
G l a j u i:
200 g juodojo šokolado,
80 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Suberkite miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai viską išmaišykite. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į tešlą.
Kepimo formą ištepkite riebalais į ją sukrėskite tešlą ir kepkite įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Kepinį išimkite iš formos, atvėsinkite. Vanilinį pudingą išvirkite su pienu, kaip nurodyta ant gamintojo pakuotės.
Atšaldykite ir išplakite su minkštu sviestu ir cukrumi. Torto formą išklokite plėvele, dėkite atvėsintą kepinį, ant jo paskleiskite vanilinio pudingo mišinį ir palaikykite šaldytuve apie 3-4 val. Dubenėlyje ištirpinkite šokoladą su grietinėle ir juo apliekite kepinį. Patiekdami supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.