250 g sviesto,
175 g miltų,
100 g lazdynų riešutų,
750 g obuolių,
50 g medaus,
5 šaukštų citrinų sulčių,
600 g šokolado,
5 kiaušinių,
250 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų romo,
20 ml pieno,
žiupsnelio cinamono.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite citrinų sultimis, romu ir medumi. Palaikykite 10-15 min., nuvarvinkite susidariusias sultis. Tešla: atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių ir suplakite iki standžių putų.
Trynius išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, lydytu šokoladu (300 g) ir lydytu sviestu. Atsargiai įmaišykite baltymus ir po truputį suberkite, kapotus lazdynų riešutus, obuolius ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Suktėskite tešlą ir išlyginkite jos paviršių. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol šis gražiai paruduos. Puodelyje ištirpinkite šokoladą su pienu, įmaišykite cinamoną. Atvėsusį pyragą apliekite tirpintu šokoladu.