100 g sviesto,
100 g juodojo šokolado,
100 g graikinių riešutų,
75 g miltų,
225 g rudojo cukraus,
50 g kakavos miltelių,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
1 pakelio vanilinio cukraus,
3 kiaušinių,
125 g grietinės,
4 obuolių,
75 g abrikosų džemo,
1 šaukštelio miltinio cukraus,
riebalų kepimo formai ištepti.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplaukite, nulupkite odelę, supjaustykite puselėmis (galite puseles įstrižai įpjauti) ir išimkite sėklalizdžius. Juos trumpai apvirkite cukraus sirupe (80 ml vandens, 120 g cukraus). Atšaldykite, nusausinkite. Tešla: sviestą išsukite ir į jį toliau sukdami dalimis dėkite cukrų.
Įmaišykite išplaktus kiaušinius, tirpintą šokoladą. Atskirai išsijokite miltus, kepimo miltelius. Į tešlą dalimis įmaišykite miltus, džemą ir grietinę. Masę paskleiskite ant tortinės kepimo formos dugno, tada sudėkite supjaustytus obuolius ratuku, pabarstykite miltiniu cukrumi. Pyragą kepkite 40-50 min. 180 laipsnių orkaitėje.