250 g sluoksniuotos tešlos lapelių,
100 g lazdynų riešutų branduolių,
50 g migdolų,
50 g pistacijų,
kiaušinio baltymas,
2 šaukštai medaus,
1/2 šaukštelio cinamonų,
šaukštelis rožių vandens,
50 g lydyto sviesto,
125 g cukraus,
2 šaukštai citrinų sulčių.
GAMINIMAS:
Tešlos lapelius atsargiai atskirkite vieną nuo kito, pakočiokite, pagal turimos formos dydį apipjaukite ir uždenkite drėgnu rankšluoščiu. Lazdynų riešutus ir migdolus elektrine pjaustykle smulkiai sukapokite, pistacijas irgi smulkinkite pjaustykle, bet palikite stambesnius gabalėlius. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
Standžiai išplakite baltymą, įmaišykite medų, riešutus, cinamonus ir rožių vandenį. Formą patepkite skystu sviestu, pakaitomis dėkite tešlos lapus ir tepkite riešutų įdarą. Kiekvieną tešlos lapą vis aptepkite sviestu. Ant viršaus uždėkite 2-3 tešlos lapelius. Kepkite orkaitėje apie 30 min.
Tuo tarpu cukrų užvirinkite su 125 ml vandens, minutę pavirkite. Nukelkite nuo ugnies, pravėsinkite ir įpilkite citrinų sulčių. Iškepusią baklavą ištraukite iš orkaitės ir dar karštą aptepkite keliais sluoksniais sirupo. Atvėsinkite. Patiekite išimtą iš formos ir supjaustytą.