2 mažos skardinės (po 265 g nuvarvintų) avinžirnių,
svogūnas,
česnako skiltelė,
1/2 pluoštelio petražolių,
desertinis šaukštas kuminų,
druskos,
uoginių paprikų,
4-5 šaukštai miltų,
2-3 šaukštai sezamų.
K a r i o padažui:
žalioji citrina su žievele,
100 g šviežio minkšto sūrio,
3 šaukštai natūralaus jogurto,
3 šaukštai mangų padažo,
2-3 šaukštai aštrių kario miltelių,
šviežiai maltų pipirų.
M ė t ų padažui:
150 g grietinės,
šlakelis žaliųjų citrinų sulčių,
šaukštelis cukraus,
2 šaukštai smulkiai supjaustytų šviežių mėtų lapelių.
GAMINIMAS:
Avinžirnius nuvarvinkite per tinklelį, gerai nukratykite. Svogūnus ir česnakus smulkiai supjaustykite. Petražoles nuplaukite ir nukratykite. Lapelius nuskinkite ir smulkiai supjaustykite. Avinžirnius sutrinkite, įmaišykite svogūnus, česnakus, petražoles, pasūdykite, pagardinkite kuminais ir uoginėmis paprikomis.
Įmaišykite miltus, sudrėkintomis rankomis suformuokite lazdynų riešuto dydžio rutuliukus ir į kiekvieną įspauskite šiek tiek sezamų sėklų. Kario padažui plonai nuskuskite žaliosios citrinos žievelę, nuluptą vaisių perpjaukite pusiau, iš pusės išspauskite sultis. Sūrį sumaišykite su jogurtu, pusės citrinos sultimis, mangų padažu ir kario milteliais, pasūdykite.
Įberkite pipirų, įmaišykite žievelę ir patiekite atskirame indelyje. Mėtų padažui sumaišykite grietinę su trupučiu citrinų sulčių, cukrumi, smulkiai supjaustytomis mėtomis, uoginėmis paprikomis, šiek tiek pasūdykite. Patiekite papuoštą mėtų lapeliais.
Puode įkaitinkite aliejų, jame 6-7 min. kepkite rutuliukus (iki rusvumo), ištraukite ir sudėkite ant virtuvinio popieriaus, kad nuvarvėtų. Paskui sudėkite į dubenį ir patiekite.