4 riekės duonos,
4 šaukštai alyvų aliejaus,
2 pomidorai,
svogūnas,
2 česnakų skiltelės,
250 g ėrienos (tinka ir veršiena),
2 raudonųjų paprikų ankštys,
šaukštelis pomidorų pastos,
1 l mėsos sultinio,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
4 šaukštai natūralaus jogurto,
kelios šviežių mėtų šakelės.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Duoną supjaustykite stambiais kubeliais, apšlakstykite šaukštu alyvų aliejaus ir apie 10 min. paskrudinkite. Pomidorus nuplaukite, išpjaukite kotelius, minkštimą supjaustykite. Paprikas nuplaukite, perpjaukite perpus, išpjaukite sėklas ir supjaustykite kubeliais.
Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kartu su smulkiai pjaustyta mėsa pakepinkite likusiame aliejuje. Sudėkite paprikas, pomidorų pastą ir išmaišykite. Sukrėskite pomidorus, supilkite sultinį.
Uždengtą sriubą ant vidutinės ugnies virkite apie pusvalandį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Šiek tiek praaušusią sriubą išpilstykite į lėkštes, patiekite su skrudinta duona ir jogurtu, paskanintu susmulkintomis mėtomis.