200 g miltų,
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos,
400 g moliūgų,
425 g raugintų kopūstų,
150 g ožkų sūrio (kieto),
4 šakelių čiobrelių,
kelių lašų citrinos sulčių,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
50 ml pieno,
1 obuolio,
1 šaukšto trintų džiūvėsėlių,
4 kiaušinių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Suminkykite tešlą iš 200 g miltų, 1 kiaušinio, žiupsnelio druskos, aliejaus ir 6 šaukštų drungno vandens. Jei tešla limpa prie rankų, pabarstykite dar šiek tiek miltų. Suformuokite iš tešlos rutulį, apibarstykite miltais, apvyniokite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje, kol taisysite įdarą.
Įdaras: visas daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Moliūgus nulupkite, supjaustykite ir stambiai sutarkuokite. Obuolį supjaustykite ketvirčiais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Raugintus kopūstus nuspauskite. Į įkaitintą keptuvę sudėkite moliūgus, raugintus kopūstus, obuolius ir kepkite 5 min.
Į pakepintas daržoves dėkite ožkų pieno sūrį ir smulkintus čiobrelių lapus, pagardinkite druska ir pipirais. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą kuo ploniau į stačiakampį, patepkite išplaktu kiaušinio baltymu. Ant tešlos sudėkite visą įdaro masę ir atsargiai susukite vyniotinį (tešla plona, gali plyšti, todėl elkitės su ja labai atsargiai).
Kad vyniotinio kraštas geriau suliptų, galite patepti kiaušinio baltymu. Vyniotinį įdėkite į įkaitintą orkaitę 15 min. ir kepkite 175 laipsnių karštumo orkaitėje. Per tą laiką išplakite pieną su kiaušinių tryniais ir po 15 min. kepimo supilkite plakinį ant štrudelio. Kepkite dar apie 40 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.