(4 porcijoms)
70 g sviesto,
200 ml daržovių sultinio,
100 g kvietinių miltų,
50 g grikių miltų,
2 kiaušinių,
150 g porų,
150 g morkų,
150 g saliero gumbo,
2 šaukštų kapotų žalumynų,
druskos,
pipirų,
tarkuoto muskato riešuto.
GAMINIMAS:
Ištirpinkite 50 g sviesto, supilkite sultinį ir užvirinkite. Suberkite visus miltus ir virkite maišydami, kol masė atsiskirs nuo puodo dugno. Nuimkite nuo ugnies, įmuškite kiaušinius ir atvėsinkite. Porą supjaustykite žiedais. Morkas ir salierą stambiai sutarkuokite.
Įkaitinkite likusį sviestą ir apkepkite daržoves. Sumaišykite su tešla ir žalumynais. Pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu. Iš masės padarykite 8 kamuoliukus, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę, po 10 min. temperatūrą sumažinkite iki 175 laipsnių ir kepkite dar 20 min.