Silpnai sūdytų silkių filė,
1 mažas svogūnas ar 1 poras,
1 morka,
moliūgo,
aliejaus kepti,
1 obuolys,
1 sauja saulėgrąžų,
1 sauja sezamų sėklų,
1 sauja didelių geltonųjų razinų.
GAMINIMAS:
Svogūną reikia supjaustyti smulkiais kubeliais, jei naudojate porą-plonais griežinėliais. Morką sutarkuokite burokine tarka, moliūgą supjaustykite kubeliais. Morkas ir svogūnus kepkite įkaitintame aliejuje, kol suminkštės, tada sudėkite ir kartu apkepkite moliūgus.
Kai masė atvės, sudėkite kubeliais supjaustytą obuolį, suberkite saulėgrąžas, sezamus ir razinas, gerai išmaišykite. Silkių filė supjaustykite labai smulkiais kubeliais, sudėkite į gilų serviravimo indą, ant viršaus užkrėskite daržovių masę.