T e š l a i:
300 g miltų,
1 kiaušinio,
1 stiklinė pieno,
1/2 stiklinės vandens,
šaukštelio cukraus,
žiupsnelio druskos.
Į d a r u i:
100 g maltos kiaulienos,
100 g maltos kiaulienos,
100 g maltos jautienos,
1 svogūno,
2-3 džiovintų grybų,
druskos,
pipirų,
prieskonių mišinio,
žalumynų,
2 kiaušinių blyneliams apvolioti.
GAMINIMAS:
Užminkykite kietą tešlą ir iškočiokite. Įdaras: smulkiai supjaustykite svogūną ir su išminkytais grybais pakepinkite aliejuje. Masę sudėkite į sumaišykitą maltą mėsą. Įberkite druskos, kitų prieskonių, gerai viską išmaišykite. Įdarą tepkite ant iškočiotos tešlos, ją susukite į vyniotinį ir supjaustykite 4-5 cm pločio gabalėliais.
Apvoliokite plaktame kiaušinyje, kepkite ant mažos ugnies. Prieš patiekdami įpilkite grietinės ir patroškinkite orkaitėje. Padažą galite paruošti iš spirgučių, grybų, svogūnų, grietinės su žiupsneliu druskos.