100 g šalotų,
100 g mėlynųjų svogūnų,
50 g porų,
100 ml baltojo vyno,
50 g sviesto,
100 ml raudonojo vyno,
2 šaukšteliai cukraus,
100 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
200 ml vištienos sultinio,
200 g rizotui skirtų ryžių,
50 g parmezano sūrio,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus.
GAMINIMAS:
Šalotus smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste. Įpilkite baltojo vyno. Kai tik vynas išgaruos, suberkite ryžius, užpilkite vištienos sultiniu, įpilkite grietinėlės ir virkite, nuolat maišydami. Mėlynuosius svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, užpilkite raudonuoju vynu, apiberkite cukrumi.
Tada apkepkite juos atskiroje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Porus supjaustykite plonais šiaudeliais, apkepkite svieste ir sudėkite ant servetėlės. Paruoštą rizotą papuoškite karamelizuotais mėlynaisiais svogūnais, centre sudėkite porus ir apibarstykite tarkuotu parmezano sūriu.
Šis melsvai žalias patiekalas su auksiniais ryžiais atrodo labai patraukliai ir tikrai žadina apetitą.