800 g moliūgų,
muskato,
1 svogūno,
1 skiltelės česnako,
200 g morkų,
200 g bulvių,
1 šaukšto sviesto,
100 g grietinės,
750 ml daržovių sultinio,
30 g moliūgų sėklų,
75 rūkyto kumpio,
2 mažų obuolių,
2 šaukštelių citrinų sulčių,
1 šaukšto smulkintų petražolių,
75 g plaktos grietinėlės,
1/2 šaukštelio ciberžolės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Moliūgus, svogūną, česnaką ir morkas nuvalykite ir supjaustykite kubeliais (česnaką-smulkiai). Apkepkite svogūną su česnaku ir smulkintu kumpiu. Sudėkite moliūgus, morkas, obuolius, ciberžoles ir kepkite 8-10 min. Nuskuskite bulves, smulkiai supjaustykite, sumeskite į verdantį daržovių sultinį (0,78 l) ir virkite 15-20 min.
Išvirusias sutrinkite per sietelį, atidėkite. Į nuovirą pilkite apkeptas daržoves, kumpį, užvirinkite ir virkite uždengę 20 min. Į virimo pabaigą sudėkite trintas bulves ir viską gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Nukaiskite, leiskite kiek atvėsti. Patiekite su plakta grietinėle ir kepintomis moliūgų sėklomis.