500 g virtų bulvių,
150 g smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio,
3-4 kiaušinių,
4 šaukštų miltų,
6 šaukštų maltų džiūvėsėlių,
250 g maltos mėsos (kiaulienos ir jautienos),
svogūnų laiškų,
druskos,
pipirų,
mėgstamų prieskonių,
aliejaus kepti,
bazilikų lapelių papuošti.
GAMINIMAS:
Bulves sutrinkite į košę, sudėkite žiedeliais pjaustytus svogūnų laiškus, sūrį, įmuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite. Mėsos faršą pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais, sudėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir maišydami iškepkite.
Atvėsinkite, sukrėskite į bulvių mišinį ir išmaišykite. Jei reikia, dar įberkite druskos ar pipirų. Darykite maždaug 7 cm ilgio pirštelius, juos uždenkite maistine plėvele ir valandai dėkite į šaldytuvą. Viename inde išplakite 2 kiaušinius, į kitą suberkite miltus, į trečią-džiūvėsėlius.
Bulvinius pirštelius apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Keptuvėje įkaitinkite apie 0,5 cm sluoksnį aliejaus, dėkite pirštelius, ant nedidelės ugnies pavartydami kepkite, kol gražiai paruduos. Papuoškite bazilikų lapeliais. Gardu su grietine.