300 g jautienos,
300 g kiaulienos,
300 g kalakutienos,
sauja džiovintų arba šaldytų grybų,
3 riekelės sudžiūvusio batono,
1/2 stiklinės pieno,
2 svogūnai,
3 skiltelės česnako,
1 bulvė,
3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio,
4 kietai virti kiaušiniai,
truputis aliejaus,
druskos,
pipirų,
rozmarinų,
bazilikų,
krapų arba kitų mėgstamų džiovintų žalumynų.
GAMINIMAS:
Jei naudosite džiovintus grybus, juos užmerkite karštame vandenyje 20 min., jei šaldytus-atšildykite. Tada supjaustykite ir apkepkite su vienu susmulkintu svogūnu. Batoną pamirkykite piene. Mėsą sumalkite, svogūną ir bulvę smulkiai sutarkuokite, česnaką sutrinkite.
Įberkite maltų rozmarinų, bazilikų, krapų, druskos, pipirų. Viską gerai išmaišykite ir paruoškite faršą. Karščiui atsparų indą išklokite dideliu folijos gabalu (kad kraštai liktų kepsniui apgabti) ir ant jos sudėkite pusę faršo, suformuodami maždaug 25 cm ilgio, 15 cm storio ir 3 cm storio stačiakampį.
Ant jo išilgai sudėkite kietai virtus kiaušinius, uždenkite likusiu faršu ir suformuokite batono formos "zuikį". Ant viršaus sudėkite grybus pakeptus su svogūnu ir viską apgaubkite folija. Kepkite karštoje 220 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, atsargiai praskleiskite foliją, kepsnį pabarstykite tarkuotu sūriu ir vėl įstatykite į orkaitę.